Aubergine puré

image

Aubergine pure stammer fra mellemøsten og er god som tilbehør til retter eller bare som snack med lidt brød eller grønt.

1-2 auberginer
4 tomater
1 grøn peber
1 lille fed hvidløg
3 spsk. (ca.) olivenolie (kan erstattes af halv olivenolie og halv sesamolie)
Citronsaft (1-2 tsk.)
Salt og peber
Evt. lidt chili – enten som pulver, eller frisk skåret og finhakket efter smag
Evt. mild youghurt (1-2 dl), evt laktosefri.

Skær blomsten af tomaterne og give skindes et rids (som et kryds)
Grill tomater, peberfrugt og aubergine, til skindet er boblet op og er mørkt og frugtkødet er mørt. Auberginen skal have lidt længere tid end det øvrige.
Kom de varme tomater og peberfrugten i en fryseboks og lad den stå og køle af. Så er skindet lettere at tage af. Tag skind af alle grøntsagerne, put dem i en blender med et lille fed hvidløg og blend det hele. Smages til med citron, olie, salt peber og evt. chili. Kan tilsættes et par dl. mild youghurt.

(Mette)