(Inspireret af Arla.dk) – 4 personer
Rødbedetatar:
4 rødbeder (ca. 400g)
1 dl finthakkede syltede rødbeder
1 mellemstort æble i små tern
1 finthakket rødløg (kan udelades eller erstattes af 1/2 dl forårsløg)
3 spsk grofthakkede kapers
1 tsk groft salt
Friskkværnet peber
Estragonmayonaise;
1 dl friske estragonblade
2 dl god mayonaise
Jordskokkechips:
100 g skrællede jordskokker
3 dl rapsolie
100 g salatost i tern
100 g ristede, saltede mandler
Balsamico-glace
evt. lidt kørvel til pynt
Rødbedetatar:
Kom rødbederne i en gryde og dæk med vand. Brind vandet i kog.
Rødbederne skal koge ved svag varme under låg til de er møre (ca. 1 time).
Hæld vandet fra og overhæld rødbederne med koldt vand til de er helt kolde.
Skær enderne af og fjern skrællen.
Riv rødbederne groft og vend dem med de øvrige ingredienser.
Estragonmayonaise:
Skyl estragonen og kom den og mayonaisen i en blender og blend til den er glat.
Jordskokkechips:
Varm olien i en gryde ved jævn varme i ca. 5 min.
Skær jordskokkerne i meget tynde skiver og frittér dem ca. 10 skiver ad gangen i ca. 6 min til de er gyldenbrune.
Læg dem på fedtsugende papir.
Anret rødbedetataren på fire tallerkner – evt ved hjælp af en anretterring. Pynt med estragonmayonaise, salatost, chips, mandler, balsamico-glace og kørvel.
(Lea)