18 – 20 stk
2 dl vand
100 g smør
125 g hvedemel
75 g ost – (cheddar, comté, manchego eller parmesan)
1 kvist rosmarin
3 æg
1/2 tsk salt
Peber
Bring vandet i kog i en tykbundet gryde.
Skær smørret i tern og kom det i vandet. Skru ned.
Kom melet i, og pisk grundigt et par minutter over svagt blus til dejen er blank og slipper.
Køl den af i en røreskål og tænd ovnen på 200 grader.
Riv osten. Skyl og hak rosmarinen fint.
Rør æggene i dejen 1 ad gangen. Tilsæt reven ost og rosmarin samt salt og peber.
Sæt dejen med 2 fugtede teskeer på bagepapir – de skal være ca. på størrelse med en valnød.
Bag i 22 minutter – åbn IKKE ovnen undervejs. Sluk derefter for ovnen, og lad vandbakkelserne stå og køle lidt af med en grydelap i lugen.
Server som snack til et glas vin.
(Lea)