Kartoffel-røsti

Kartoffelrøsti

14 stk (stegt i blinispande)

1 kg kartofler
2 løg, finthakket
2 spsk persille, hakket
2 æg, sammenpiskede
1 spsk mel
1 spsk olie
100 g revet emmentahler
2 tsk salt
friskkværnet peber

Skræl kartoflerne, riv dem, kom dem i en skål, drys med salt og lad det stå 10 min.
Bland hakket løg med persille, æg, ost og mel.
Kom de revne kartofler i en sigte og pres vand ud.
Kom de revne kartofler i æggemassen.
Kom olie på panden – jeg bruger en blinispande, så jeg bager 7 ad gangen.
Når olien er middelvarm kommes en stor skefuld kartoffel i hver fordybning i panden. Skal have ca. 4 min på hver side til de er gyldne.
Har man ikke en blinispande, kan man bruge en lille pande og bage 1 ad gangen.

Spises som tilbehør til en hovedret.
Prøv også at lægge 1 skive frisk gedeost på de bagte røsti og sæt dem under gril i ovnen til osten er gylden.

Er gode at fryse ned, tages op 1 par timer før måltidet og varmes i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min.

(Lea)