Laksesalat med peberrodsdressing

Laksesalat

8 personer

450 g fersk laks
1 dl hvidvin
4 dl vand
8 peberkorn
1 tsk salt
1 tsk sukker
6 spsk rapsolie
2 spsk ahornsirup
1 spsk æblecidereddike eller hvidvinseddike
2 spsk friskhøvlet peberrod
1 spidskål – gerne rødt (Low FODMAP: erstat spidskålen med salat)
1 håndfuld salatblade (feltsalat, hjertesalat, minispinat, ruccola ell. lign.)

Kom laksen i en gryde og kom vin, vand, salt, peber og sukker i.
Lad laksen simre under låg i 6 min.
Fjern gryden fra komfuret, og lad laksen blive kold i lagen.

Rør olie, ahornsirup, eddike og peberrod sammen.

Snit kål og salatblade fint og læg det i et fad.
Del laksen i små stykker og vend med salaten.
Hæld dressingen over.

(Lea)