Ingefærstænger

Giver ca. 125 kager
625 g mel
250 g smør
500 g sukker
3 æg
1,5 tsk kanel
1,5 tsk ingefær
1 tsk natron

Ælt alle ingredienserne sammen. Tril til tommelfingertykke pølser eller lidt tykkere. Tryk pølserne flade ca 0,5 cm tykkelse. Kom dem på en bageplade og bag i 7-10 min ved 200 grader.

Lad køle af i få minutter, skær derefter kagerne i stænger på tværs, cirka 1-1,5 cm i diameter. stil kagerne op ad hinanden på bagepladen. Sluk ovnen og sæt kagerne tilbage og lad dem tørre i 0,5-1 time.

Tag dem ud og køl dem af, inden de kommes i lufttæt dåse.

Disse småkager er fantastiske til desserter, hvor der skal bruges lidt sprødt. Jeg anvender dem i stedet for de italienske biscotti. Disse er meget bedre.

(Jette)

Kommentarer: Jeg kunne ikke få kagerne til at stå op ad hinanden, da de skulle tørre i ovnen – de faldt som dominobrikker – så jeg lod dem ligge ved siden af hinanden. Det blev også fint?.
Tip: Hvis nogle af stængerne ikke er så lige som du ønsker, kan de bruges til chrunch over is eller mousser. (Lea).