Stikkelsbærdessert m rugbrødsknas og yoghurtcreme m hyldeblomst

DSC_0106

(4 personer)

Stikkelsbærkompot
300 g stikkelsbær (gerne umodne, har mere smag), frosne kan også anvendes
1 spsk vand
150 g sukker
¼ tsk vanillepulver
¼ tsk rød melatin
2 spsk sukker

Nip stikkelsbærrene og skyl dem. Kog dem med vand, sukker og vanillepulver i ca 10 minutter.
Tag gryden af varmen. Rør melatin ud i sukker og tilsæt det til kompotten under omrøring. Køl af.

 Rugbrødsknas
100 g rugbrød med kerner (ikke solsikke eller andre fedtholdige kerner)
50 g brun farin
3/4 spsk kanel
25 g groft hakkede hasselnødder

Riv rugbrødet groft. Bland det med kanel, farin og nødder. Spred det ud på en bageplade.
Bag i ovnen ved 175º C i 20-25 min. Rør et par gange undervejs. Når det rasler mod bagepapiret er det færdig. Køl af. Kan opbevares nogle uger i glas med tætsluttende låg.

Yoghurtcreme med hyldeblomst
2 dl græsk yoghurt (10 %)
3 spsk flormelis
1 ¼ dl piskefløde
½ dl hyldeblomstsaft (ufortyndet)

Rør yoghurt med flormelis og hyldeblomstdrik. Pisk fløden stiv. Bland fløden i yoghurten. Stil køligt et par timer i køleskab.

Anret desserten i dessertglas eller høje glas. Først et lag stikkelsbær, så rugbrødsknas og til sidst yoghurt creme. Pynt med en spiselig blomst, revet chokolade eller  andet.

(Jette)