Pære dessert – Poire Belle Hellerup

image

6 pærer, 1/2 l vand, 1 presset citron, 1 stang vanilje, 2 dk sukker.

160 G rørsukker, 4 æggehvider, 12 tsk nutella eller nougat, evt 1/4 piskefløde

Opskrift

6 pærer, skrælles og skæres i halve. Kernen tages ud.

1/2 l vand, 2dl rørsukker, saft af en citron, evt. korn fra en stang vanilje – koges op, og de halve skrællede pærer kommes i og småkoger et kvarter. Køler af.

4 pasteuriserede æggehvider piskes stive med 2spsk sukker. Yderligere 150 g sukker vendes i.

Pærerne lægges på en ovnplade. Der lægges en teske nutella eller nougat i ‘hullet i pæren’. De stive æggehvider lægges skefuld over, og de sættes i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Kan serveres med lidt hakkede mandler over.

(Mette)

image