Rødbeder med ingefær, chili og nellike -syltede

IMG_2426[1]

1 kg rødbeder
½ l eddike
400 g sukker
2 spsk. salt
1½ cm skrællet og fint revet ingefær
½ grøn chili
5 nelliker
5 sorte peberkorn

Kog rødbeder med i vand (ca. ½ liter). Tilsæt salt og kog rødbederne møre ca. 40-45 minutter. Når rødbederne er færdigkogte, sættes gryden under koldt vand, indtil rødbederne er så kolde, at man let kan skrabe skindet af. Skær top og bund fra. Skær rødbederne i tynde skiver.

Bland sukker, eddike, og øvrige ingredienser og sæt det over varmen til det koger. Tag gryden af varmen, og læg rødbedeskiverne i. Sæt gryden over varmen igen, og lad det hele lige koge op.

Tag chilien fra, og hæld rødbederne på skoldede sylteglas med de øvrige krydderier. Hæld væsken over, til de er dækkede. Luk låget mens det er varmt.

(Mette)