Boghvedepandekager til brunch

Boghvedepandekager

4 – 8 personer  1 – 2 stk per person

120 g hvedemel
80 g boghvedemel
2 æggeblommer
2 spsk sukker
1 knivspids salt
1 tsk natron
1/2 tsk bagepulver
4 dl kærnemælk
50 g smeltet smør
1/2 tsk kardemomme
2 piskede æggehvider

Rør alle ingredienser – undtagen de piskede æggehvider – sammen til en lind flydende dej.
Vend forsigtigt de piskede æggehvider i dejen.

Bag pandekagerne i en teflonpande på ca. 15 cm i diameter på komfuret til de er gyldne på begge sider – der er dej til 8 tykke pandekager. Der behøver ikke at tilsættes fedtstof på teflonpanden, da der er smør i dejen.

Server pandekagerne med f.eks. syltetøj, kanelsukker, nutella, sirup, frugt i små tern, eller hvad du har lyst til.

(Lea)