Opskriften er inspireret af Maria Engbjerg
4 personer
Ingredienser
1/2 lilla spidskål
2 gule rødbeder (alm. rødbeder kan også bruges, smager af mere)
3 gulerødder i forskellige farver
4 spsk. tahindressing (se nedenfor)
2 spsk. ristede sesamfrø
5 spsk. valnøddekerner
2 spsk. finthakket bredbladet persille
4 spsk. hakkede rosiner (evt flere efter smag)
Tahindressing
3 spsk. tahin
saften af 1/2 citron
ca. 1 spsk. soya
ca 1 spsk. flydende akaciehonning
2 spsk. balsamico eddike
1 fed fintrevet hvidløg
1 koldt vand efter smag og konsistens
Halvér spidskålen på langs og skær den i fine strimler, evt. på et mandolinjern.
Skræl gulerødderne og rødbederne og riv dem groft.
Pisk alle ingredienserne til tahindressingen sammen i en skål, juster tykkelsen på dressingen med vand, lidt ad gangen og smag evt. til med salt.
Kom spidskål, gulerødder og rødbede i en stor skål og vend det med tahindressing.
Rist sesamfrøene på en tør varm pande, til de bliver gyldne og begynder at poppe.
Anret salaten i en skål eller på et fad og fordel sesamfrø, rosiner og persille henover. Lad det gerne stå ca 1 time inden servering, så spidskål og rødder trækker dressingen, bliver blødere og smager af mere.
PS: Dressingen kan bruges på alle slags salater, hæld overskydende dressing i en beholder med låg og opbevar den i køleskabet, hvor den holder sig min. 1 uge.
(Britt)