Verdens bedste brunkager

brunkager

200 brunkager

500 g smør
500 g sukker
250 g sirup
125 g mandler
1 kg mel
4 g eller 1,5 tsk nelliker
25 g eller 8 tsk kanel
15 g eller 3 tsk potaske
1 styk tørret pomeransskal eller 50 g syltet pomeransskal
50 g sukat

Smelt smør, sukker og sirup i en gryde. Køl af.
Knus pomeransskallen til groft pulver i en morter.
Hak mandlerne groft.
Opløs potasken i lidt vand.
Kom de tørre krydderier i melet. Rør den opløste potaske i den afkølede sukkerblanding, kom mel og de øvrige ingredienser i . Ælt det godt sammen.
Rul dejen til lange pølser ca 4 cm i diameter. Pak eventuelt hver pølse ind i køkkenfilm.
Sæt dem på køl i mindst et døgn.
Skær meget tynde skiver af pølserne, kom på bageplade og bag ved 180 C i ca. 7 minutter.

Opskriften stammer fra min mor på Fyn. Hun har anvendt den så lang tid jeg kan huske, så den er fra 50’erne eller 60’erne.

(Jette)