Kagebund:
4 æggehvider
175 g flormelis
1 spsk mel
100 g finmalede hasselnødder
Smørcreme:
175 G smør
80 G (laktosefri) flødeost
1-2 strøgne tsk kaffepulver
6 spsk med top flormelis
1 æggeblomme
Røres til creme. Smag til.
Eller flødeostcreme:
2 æggeblommer
flødeost, ca 100-200 g g
kaffepulver, ca. 1 tsk
5 spsk flormelis
Æggehviderne piskes meget stive. Halvdelen af sukkeret piskes med, til hviderne er lidt seje. Resten af flormelis og mel, samt finmalede hasselnødder blandes forsigtigt i. Dejen hældes på smurt bagepapir, så det fylder hele pladen, evt. fordeles over to plader.
Bages ved 175 g i 25-30 min.
Afkøles.
Cremen røres sammen. Man kan med fordel forsøge sig med kalorielette varianter. Skal ikke være for tynd.
Lægges mellem to ‘plader’ bagt fragilite, gerne dagen før, eller nogle timer før, så kagebund og creme ‘samler sig’. Skæres ud i kagestørrelser (4 cm på hver led, eller mindre), og drysses med flormelis inden servering. Sæt hindbær, blåbær eller andet frugt til som pynt.
(Mette)