Leverpostej m/ æble og timian

leverpostej

Til 5 foliebakker – størrelse 11 x 13 cm (500 ml)

750 g kalvelever, grofthakket
400 g spæk, grofthakket
2 æbler
50 g hvedemel
50 g smør
3 dl mælk
2 æg
2 løg,
1 tsk. timian
2 spsk salt
peber
evt. 100 g valnøddekerner

Få slagteren til at hakke lever og spæk.

Lav en opbagning af smør, mel og mælk i en gryde.
Lad opbagningen køle af.

Hak løgene fint, riv æblerne groft og kom det i det hakkede lever og spæk.
Tilsæt æggene, timian, salt og peber og rør godt.
Tilsæt den afkølede opbagning og rør godt.
Tilsæt eventuelt grofthakkede valnøddekerner.

Leverpostejen fordeles i 5 folieforme og kommes i fryseren.

Ved bagning tages låget af folieformen og den kommes frossen i et vandbad og sættes i en kold ovn, som er sat på 200 grader.
Bages i 1 time.

NB: Hvis du vil bage leverpostejen straks (dvs. uden frysning) er bagetiden 45 min.

(Lea – videreudvikling af Birthes opskrift)