250 g Norsk laks
I glas Lakserogn (eller ørredrogn)
Ca. 1 dl Creme fraishe
Ca 1 tsk Wasabi
Nigellafrø til drys
100 g Rucolasalat
1 Avocado
1.dl. soyasauce, sukker, chili
Soyasauce, sukker og chili koges op til kogepunktet og står herefter og køler af. Det skal være en sød, tyk og stærk substans.
Laksen skæres i ’tykke’ skiver, drysses med lidt nigellafrø
Wasabicreme – tilberedes af crème fraishe tilsat wasabipasta. Der skal ganske lidt pasta til, og man må smage til, i forhold til den ønskede styrke.
➢ På portionsanretninger lægges først lidt ruccola til ’grøn bund’.
➢ Derefter skiver af avocado med lidt citron over
➢ Herefter lægges laksen på den grønne bund, og der lægges små teskefulde wasabicreme over.
➢ På wasabicremen lægges en-to tsk. Ørred- eller lakserogn
➢ I kanten af tallerkenen lægges små øer af Soya-chililagen
➢ Serveres med hjemmebagt brød og smør
(Mette)