3 personer
2 løg (LowFODMAP: brug skalotteløg)
1 spsk smør
1 dåse/karton flåede tomater
3/4 l grøntsags- eller fiskebouillon
1 dl hvidvin
Et drys timian
300 g torskefilet
2 dl piskefløde (LowFODMAP: laktosefri piskefløde)
150 g rejer
1 bundt dild
Salt og peber
Snit løgene i ringe og sauter dem i smør i en gryde.
Tilsæt de flåede tomater.
Hæld den varme bouillon i gryden.
Tilsæt hvidvinen samt timian og kog suppen i 15 min.
Skær torsken i strimler og kom den i suppen. Lad suppen koge op.
Tilsæt piskefløden og kog op.
Smag til med dild, salt og peber.
Kom rejerne i kort før servering.
Suppen kan serveres med f.eks. hvidløgsbrød.
(Lea – opskrift fra svenske Karin)