Til ca. 16 snitter
115 g brun farin
125 g smør
2 spsk sirup
210 g havregryn
40 g tranebær (tørrede)
10 g solsikkekerner
25 g kokosmel
85 g tørrede grofthakkede abrikoser eller dadler
50 g chokolade grofthakket (lys eller mørk – her er brugt mørk)
2 tsk blandede krydderier ( kanel, ingefær, muskatnød, kryddernellike)
Kom brun farin, smør, sirup i en lille gryde og varm det op ved svag varme til sukkeret er opløst.
Kom resten af ingredienserne i en skål og hæld sukkerblandingen over. Rør det hele sammen.
Smør en bageform på 25 x 18 cm og beklæd den med bagepapir.
Hæld dejen i bageformen og pres den ned for at jævne den ud.
Bag kagen i 35 min i en 150 grader varm ovn til den er gylden.
Lad kagen køle af i formen, inden du skærer den ud i snitter.
Snitterne kan holde sig i op til en uge i en lufttæt beholder.
(Lea)