Krydderblommer i rødvin

2 kg blommer (sveskeblommer, Valor eller andre blå blommer)
1,5 kg sukker
4 dl rødvin
10 hele nelliker
1 stykke hel kanel
1 laurbærblad
5 sorte peberkorn

Skyl, halver og udsten blommer.
Læg dem i en skål lagvis med sukker og hæld rødvinen over.
Dæk dem til og lad dem trække i mindst 6 timer, rør af og til.
Stil dem i køleskabet natten over.
Rør til alt sukkeret er opløst.
Hæld blommer med lage i en gryde og tilsæt krydderierne eventuelt i en gasepose.
Bring blandingen langsomt i kog.
Køl af.
Kog igen blandingen op.
Skyl glassene med atamon.
Fisk blommerne op og læg dem i glassene.
Kog lagen ind til halv mængde.
Hæld lagen over blommerne og luk straks glassene til.

(Jette)