Oksehaleragout

Ingredienser

6-8 personer

2 kg oksehale
3 løg
3 porrer, den grønne del
3 fed hvidløg
4 gulerødder
2 persillerødder
2 laurbærblade
2 kviste timian
2 spsk paprika
1 ds hakkede tomater
2,5 dl rødvin
Ca 0,5 l kogende vand
Salt , peber

Sauce

2 dl piskefløde
1-2 spsk mel
3 gulerødder
3 porrer, den hvide del

Fremgangsmåde

Skær alle grønsagerne i grove stykker.
Brun kødet af nogle omgange, krydr med salt og peber. Kom det brunede kød i en stor gryde.
Brun grønsagerne af 2 omgange i pande, krydr med paprika. Kom dem op i gryden.
Kog panden af med tomaterne og rødvinen. Kom det op i gryden.
Tilsæt laurbærblade, timian.
Tilsæt kogende vand, så det næsten dækker.
Lad simre mindst tre timer.

Sovs

Skær gulerødder og porrer i små stykker.
Si væsken fra kødet. Kom væsken, gulerødder og porre i i en gryde og kog max 10 minutter.
Kom fløde ved, jævn evt med meljævning.

Kom halestykker i et stort dybt fad, hæld sovsen over.

Server med en god rodfrugtmos og en grøn salat.