Tarte Tatin (fransk æbletærte)


Her skal man bruge en pande, der kan tåle at man sætter den i ovnen

Dej:
200 g mel
100 g smør
3 spsk flormelis
1 æggeblomme
2 tsk mælk eller 2 spsk creme fraiche
lidt salt

Fyld:
70 g smør
100 g brunt sukker
500 g æbler

Creme:
2,5 dl piskefløde
2 spsk flormelis
1 tsk vaniljesukker

Dej:
Bland mel, flormelis, salt og smør i en skål – brug fingrene.
Tilføj æggeblommen og nok mælk eller creme fraiche til dejen binder (må IKKE æltes).
Sæt dejen på køl.

Fyld:
Forvarm ovnen til 185 grader.
Skræl æblerne og skær den i kvarte.
Bland smør og sukker, og varm det forsigtigt på en pande til en karamelmasse.
Læg æblerne med den buede side nedad i karamelmassen. Skal simre i ca. 15 min – det er vigtigt, at noget af væden fra æblerne er fordampet.

Rul dejen ud til den passer til panden og læg den over på æblerne.
Stil tærten i ovnen og bag den i 30 min.
Lad den køle af og vend den ud på et fad.

Serveres med flødeskum pisket med vaniljesukker og flormelis.

(Lea)