ca. 8 personer
275 g mørk chokolade
175 g usaltet smør
2 pasteuriserede æggeblommer
4 spsk. sukker
2 pasteuriserede æggehvider
50 g smuttede, hakkede mandler
Tilbehør:
flødeskum (evt. laktosefri)
frisk frugt – her vist med ananas
Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt den i en skål over vandbad – eller i en chokoladesmelter.
Afkøl chokoladen lidt.
Smelt smørret i en gryde, og tag det fra varmen.
Pisk æggeblommerne godt med sukkeret. Rør chokoladen og dem smeltede smør i æggeblommerne.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i chokolademassen med let hånd, sammen med mandlerne.
Kom blandingen i en form. Sæt den i køleskabet i mindst 3 timer.
Vend marquisen ud op et serveringsfad. Servér desserten med flødeskum og frisk frugt.
(Lea)