Citrontærte med marengs

Lavet sammen med Noah og Oliver

Mørdej:
250 g hvedemel (brug eventuelt speltmel ved Low FODMAP)
½ spsk. salt
3 spsk. sukker
125 g koldt smør (evt. laktosefri)
3 spsk. koldt vand
2 æggeblommer

Fyld:
30 g hvedemel (brug evt. speltmel ved Low FODMAP)
30 g maizena
250 g sukker
2 dl friskpresset citronsaft
½ usprøjtet citron (fintrevet skal)
3 dl koldt vand
50 g smør (evt. laktosefri)
6 æggeblommer

Marengs:
6 æggehvider
350 g sukker

Kom mel, salt og sukker i en foodprocessor (dejen kan også samles manuelt). Skær smørret i små stykker og kom det i – kør ved lav hastighed til dejen samles.
Hæld vandet i lidt ad gangen, mens maskinen kører, og kom til sidst æggeblommerne i en ad gangen.
Stil dejen køligt ca. 1 time.

Rul dejen tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir og smør en rund form / tærtefad på ca. 22 cm. Beklæd formen med dejen og prik bunden med en gaffel. Lad dejen stå køligt i 15-20 minutter.
Varm ovnen op til 180 grader og bag bunden (evt. med bagepapir og tørrede kikærter i, så den ikke bobler op) i ca. 15 minutter. Køl bunden af og fjern bagepapir og kikærter (kan gemmes og bruges igen en anden gang).

Fyld:
Kom mel, maizena, sukker, citronsaft og -skal i en kasserolle. Tilsæt 3 del vand lidt ad gangen, mens der piskes konstant over svag varme. Fortsæt i 2-3 minutter til cremen bliver tyk.
Tag kasserollen fra varmen og pisk små tern af smør og æggeblommer i lidt ad gangen.
Sæt kasserollen over svag varme igen og pisk konstant i 2 minutter, til cremen er sej og tyk. Fordel cremen i tærtebunden, og stil den på køl mens marengsen laves.

Marengs:
Pisk æggehvider let stive med en elpisker.
Tilsæt sukker lidt ad gangen, til hviderne bliver helt stive.
Fordel marengsen over citroncremen og bag tærten i 4-5 minutter – eller til marengsen begynder at tage farve – ved 200 grader på midterste rille.

Lad tærten køle lidt af inden servering.

(Lea)