Confit de Canard

Opskriften er inspireret af Price brødrene

6 – 8 andelår
Ca. 1 kg andefedt
2 spsk havsalt
4 kviste / tsk. rosmarin, merian og timian – friske eller tørrede
2 – 3 fed knust hvidløg (evt. undlades ved Low FODMAP)
1 spsk. sorte peberkorn
3 laurbærblade
2 nelliker

Gnid andelårene med hvidløg, og læg dem i et fad.
Knus alle de andre ingredienser, bortset fra fedtet, og gnid andestykkerne ind i blandingen. Hvis der bruges friske krydderurter, skal disse vaskes grundigt, så der INGEN jord er ved.

Kom køkkenfilm over fadet med andelårene og lad dem stå natten over i køleskabet.

Næste dag smeltes fedtet i en stor gryde, og andestykkerne kommes i efter at være skyllet fri for salt og krydderier. Lårene skal være helt dækket af fedtet.
Lårene koges forsigtigt i ca. 2½ – 3 timer, eller til de er meget møre. Det er vigtigt, at fedtet ikke bliver for varmt, da stykkerne ikke må stege.
Tag forsigtigt lårene op af fedtet og anret dem på et serveringsfad.

Server f. eks. andelårene med ovnbagte urter / kartoffelrøsti og finthakket rød grønkålssalat.

BEMÆRK: Fedtet kan genbruges: Si det flydende fedt og lad det stå og køle af. Kom det i beholdere og i fryseren.

(Lea)