Chokolademousse med syltede figner, tranebær og kokos

6 personer (små portioner)

Mousse:
1 dl piskefløde (evt. laktosefri)
100 g mørk chokolade
2 ½ dl piskefløde (evt. laktosefri)

Topping:
3 syltede figner
½ dl chokoladesauce fra tube
1 spsk. tørrede tranebær
2 spsk. ristede kokoschips

Kom 1 dl fløde i en lille gryde og kog den op.
Hak chokoladen og kom den i fløden.
Tag gryden fra komfuret og lad chokoladen smelte.
Rør den sammen til chokoladecremen bliver blank.
Pisk 2½ dl fløde til blødt skum.
Når chokoladecremen blot er lidt lun røres flødeskummet i.
Fordel moussen i 6 mindre skåle eller glas. Lav et hulrum i midten af hver. Sæt film hen over hver især.
Stil moussen i køleskab natten over eller 5 – 6 timer.
Skær de syltede figner midt over.
Anret moussen med syltede figner, tranebær, kokos og chokoladesauce.

(Lea)