Fisketerrine med laks

12 personer til forret

750 g filet af lyssej, helleflynder eller kulmule
6 æg
3 dl piskefløde (evt. laktosefri)
250 g fersk laksefilet
175 g broccolibuketter
2 tsk salt
2 tsk groft peber
1/2 tsk revet muskatnød
1 tsk tørret dild

Dressing:
2 dl creme fraiche 18 % (evt. laktosefri)
1 spsk citronsaft
1 bundt hakket dild
evt lidt purløg
1/2 tsk salt
peber

Pynt:
rejer
skiver af avocado
basilikumblade

Fars 1:
Skær lyssej (eller anden fisk) i mindre stykker.
Kom den i en blender med 5 af æggene og tilsæt fløden lidt ad gangen, mens det blendes fint og ensartet.
Krydr blandingen med salt, peber og muskat. Sæt det til side.

Fars 2:
Skær laksekøddet i mindre stykker.
Kom det i en blender med det sidste æg. Blend det gerne lidt groft. Tilsæt lidt salt og peber samt tørret dild.

Giv de små broccolibuketter et kort opkog i letsaltet vand.
Lad dem dryppe godt af.

Læg halvdelen af lyssejfarsen i en bageform på 1,5 liter foret med bagepapir.
Stik broccolibuketterne heri.
Læg laksefarsen over.
Kom resten af lyssejfarsen i formen og læg bagepapir over og luk tæt.
Sæt formen i en 175 grader varm ovn og bag fisketerrinen i 1 1/2 time.

Dressing:
Rør alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber. Stil koldt indtil servering.

Fisketerrinen serveres kold med dressing og pyntes f.eks. med rejer,  advocado og basilikum.

(Lea)