Fastelavnsboller med creme og æbleremonce


Dej
1 dl mælk eller vand
25 g gær
125 g blødt eller smeltet smør
1 æg
3 spsk sukker
375 g mel (må gerne være lidt groft)
et nip salt
Mælk eller vand lunes og gæren røres ud med sukker heri.
øvrige ingredienser kommes i, og røres og æltes sammen.
Kan stå et lunt sted 1 time eller hæve i køleskab hen over natten.

Efter hævning æltes dejen og deles i ca 16 dele. Kan evt. rulles helt ud og skæres i 16 firkanter.
På hvert udrullet dejstykke lægges en tsk creme og 1 tsk remonce.
Dejen pakkes tæt om indholdet, og lægges med sammenføjningerne ned mod bagepladen. Efterhæver på pladen ca. 1/2 time
Bages 10-15 minutter i forvarmet ovn ved 220 grader.

Creme
1 æg
1 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
2 dl fløde eller mælk
1,5 spsk mel eller maizena

Alle ingredienser blandes og piskes over varme. Koges i ca 4 minutter – rør hele tiden i cremen.
hældes i skål og køles.

Remonce
100 g rørsukker
1 revet æble
75 g smør
3 spsk rosiner

Bland alle ingredienser sammen og rør over varme. Kog i 3-5 min.
Hældes i skål og køles helt ned.

Glasur
100 g flormelis
saft eller vand
evt. kakao
Ingredienserne blandes og fordeles på de kølede boller.

Mette