Boghvedeboller glutenfri

Ca. 20 boller

1 l vand
15 g HUSK (loppefrøskaller)
15 g gær
100 g yoghurt naturel (evt. laktosefri)
170 g amarantmel
50 g chiafrø
90 g glutenfri havregryn
20 g salt
650 g boghvedemel (evt. lidt mindre)
blå birkes til drys

Bland vand, gær og HUSK, pisk det godt sammen.
Bland resten af ingredienserne til en blød dej, der hverken er flydende eller fast i konsistensen. Gem evt. lidt mel for at se, hvor meget vand melet optager. Jeg rører dejen med en grydeske for at kunne mærke konsistensen – den skal være smidig.
Lad dejen hvile i en skål med låg eller plastfolie i køleskab til næste dag. Kan også i stedet hæve ved stuetemperatur i ca. 2 timer.
Lav bollerne med en våd ske (evt. isske) ca. 8 cm i omkreds.
Pensl bollerne med vand og drys med blå birkes.
Sæt bollerne i ovnen ved 250 grader i 10 minutter, sænk derefter temperaturen til 200 grader og bag videre i 30 minutter.

(Lea)