Rødbedechutney

Ingredienser
8 personer

Del 1
1 kg rødbeder
1 løg
2 spsk balsamico
2 spsk akaciehonning
2 fed hvidløg
2-4 kviste timian
1 chili
2-3 spsk friskrevet ingefær
5-10 stjerneanis
5 cm kanel

Del 2

2 mangoer
1 æble
125 g sukker
2 dl hvidvin
Salt og peber

Skræl rødbederne og skær dem i små tern, ca 1×1 cm.
Hak løget.
Hak hvidløget fint.
Hak chili fint.
Kom alle ingredienser fra del 1 i en gryde og kog i mindst en time.
Skræl og skær mango og æbler i små tern.
Tilsæt alle ingredienser fra del 2  og kog yderligere mindst 15 minutter.
Smag til.

Kan serveres varm som tilbehør til oksekød .

Kan også serveres koldt, som tilbehør til alt kød, men man spiser da meget mindre af chutneyen.