Nøddekagen:
4 pastoriserede æggeblommer
4 pastoriserede æggehvider
200 g sukker
200 g hasselnødder
1/2 dl kartoffelmel
Lidt smør (til at smøre bageformen)
Chokoladecremen:
4 dl piskefløde (evt laktosefri)
50 g nougat
50 g mørk chokolade
Pynt:
20 g mørk chokolade
friske hindbær (eller andre friske bær)
Pisk æggeblommerne hvide og luftige med sukkeret.
Pisk æggehviderne stive. Blend hasselnødderne. Bland kartoffelmel i nødderne.
“Fold” æggeblommemassen med de piskede hvider og nødderne samt kartoffelmelen.
Kom dejen i en velsmurt springform og bag den ved 175 grader (IKKE varmluft!) i ca. 40 min.
Kog piskefløden op og smelt heri den bløde nougat samt den mørke chokolade (begge dele skåret i mindre stykker).
Afkøl cremen og pisk den op.
Nøddekagen afkøles og flækkes.
Læg kagen sammen med creme i mellem og lidt ovenpå.
Pynt kagen med finthakket chololade og friske bær.
(Lea – inspireret af opskrift fra Lis på Stenkrogen)