6. Low FODMAP

Vejledende oversigt over hvilke fødevarer man kan spise, og hvilke man bør undgå, hvis man følger Low FODMAP-dieten. Listen er ikke fuldstændig. Det er individuelt, hvad man tåler og reagerer på.
Hvis du ønsker at vide mere om dieten, kan du google den.

SPIS gerne:

Korn og flager:
Havregryn, havreflager, quinoa, boghvedeflager, speltflager, hirseflager
Morgenmadsprodukter:
Cornflakes, Havre Fras, Spelt Flakes, Havre Flakes, Boghvedeflakes, hirsegrød, havregrød.
Mel:
Speltmel, boghvedemel, guinoamel, amaranthmel, hirsemel, majsmel, kartoffelmel.
Glutenfri produkter:
Som ikke indeholder hvede.
Mælkeprodukter:
Laktosefri mælk, laktosefri yoghurt, laktosefri fløde, laktosefri cremefraiche, kokosmælk, æg.
Ost:
Fast os, laktosefri cream cheese
Is:
Laktosefri flødeis, sojais, havreis, sorbet af tilladte frugter.
Fedtstof:
Alt madolie, smør, margarine, minarine remoulade (max. 30g)
Pasta, nudler og ris:
Ris, pasta og nudler af spelt, majs, ris eller boghvede.
Kød og fisk:
Alt fjerkræ, kød og fisk.
Frugt:
Appelsiner, citron, klementiner, modne bananer, kiwi, galiamelon, honningmelon, cantalopemelon, vindruer, passionsfrugt, ananas, jordbær, blåbær, hindbær, brombær.
Grøntsager:
Agurk, tomat, alle slags salat, spinat, selleri, grønkål, spirer, gulerødder, pastinak, persillerod, squash, butternut squash, hokkaido, ingefær, aubergine, haricot verts, krydderurter, den grønne top af porrer og forårsløg.
Nødder:
Peanuts, pekannødder, macademianødder, cashewnødder, paranødder, mandler i små mængder (max. 12 g)
Søde sager:
Chokolade uden mælk, ahornsirup, lakrids, ren kakao, sukker, stevia, vingummi, bolcher.
Drikkevarer:
Kaffe, te, vin i små mængder, sodavand, saftevand.

Undgå:

Korn og flager:
Mysli, klidflager, rugflager, hvedekerner, bygflager, bygkorn, bulgur, cous cous.
Morgenmadsprodukter:
Bran Flakes, Kelloggs Special K og andre lavet på en af nedenstående melsorter.
Mel:
Rugmel, hvedemel, bygmel, durummel, emmermel, glutenfri mel.
Glutenfri produkter:
Som indeholder hvede.
Mælkeprodukter:
Mælk, yoghurt, fløde, creme fraiche, kvark, skyr.
Ost:
Blød ost, halvfast ost, hytteost, cream cheese.
Is:
Flødeis, sorbet af nedenstående frugter.
Pasta og nudler:

Pasta og nudler af hvede eller durum.
Kød:
Kødpålæg med hvedemel i.
Frugt:
Æble, pære, vandmelon, grønne bananer, avocado, solbær, alle stenfrugter (blommer, nektariner, kirsebær, abrikos, mango m.m.)
Grøntsager:
Alle typer kål (bortset fra grønkål), broccoli, løg, forårsløg, hvidløg, porrer, asparges, jordskokker, champignons, rødbede, fennikel, ærter, majs, alle bønner og linser.
Nødder:
Pistachie
Søde sager:
Honning, agavesirup, mæklechololade, sukkerfrit slik, tyggegummi, halspastiller, birkesød, sukrin, manitol, isomalt, glycol, glyceriol, lacitol, rihitol.

Drikkevarer:
Alkohol, mandeldrik, hold igen med kulsyreholdige drikke, kaffe og te.