6 personer
800 g squash, f.eks. 2 gule og 2 grønne
750 faste, men modne tomater, f.eks. bøftomater
500 g løg
2 x 0,5 dl oliven olie
Cirka en spsk. tørret timian
Salt og peber
Skær løg og squash i cirka 0,5 cm skiver. Skær tomater i skiver, cirka samme tykkelse, måske skal skiverne halveres, hvis tomaterne er meget store, det samme for squashen.
Kom 0,5 dl olie i en kasserolle, varm op til medium varme, kom løgene i og lad dem ”koge” i olien i cirka 10 minutter, rør ofte.
Kom løgene i et ildfast fad. Arranger tomater og squash i et pænt mønster. Kom resten af olien over. Kom salt, peber og timian på. Sæt i en 170 grader varm ovn i cirka en time. Billedet viser fadet parat til ovnen.
Dette er en traditionel fransk ret, som jeg fik lovprist af vores franske familierelationer sidst vi i Frankrig, og den er fantastisk god som tilbehør til rødt oksekød. Grønsagerne blive bløde, aromatiske og lidt kandiserede.
(Jette)