Lynstegt tun med glacesauce -Sesimbra

IMG_2406[1]

Til fire personer.

Glace:
8 spsk svampe
1 løg
1 l kalvebouillon
Saft & skal af 2 appelsin
4 teske tomatpure
2 dl madeira
1,5 spsk honning
3 spsk balsamico
Ingredienserne koges ind til ca. 5 dl.
Saucen sies og 50 g koldt smør piskes i.

3 Ovnbagte rødbeder
Rødbeder skrælles og skæres i både
Lægges i et ildfast fad sammen med skiver af hvidløg, balsamico og salt og peber.
Bages i ovn ved 150 grader i ca. 45 min. -afhængig af tykkelsen på rødbedebådene.

Lynstegte grøntsager
Chilli, fintsnittet gulerod, porer, løg, peberfrugter eller andre grøntsager lynsteges i gryde eller pande.

Tunen ca. 100 G pr person (sushikvalitet)  lynsteges – 1-2 min. på hver side
Skæres i strimler og anrettes ovenpå grøntsagerne.
Glacesauce hældes over sammen med ristede sorte og hvide sesamfrø.

(Anette)