Grøntsager til couscous

Grøntsager til couscous2 personer

1 persillerod
4 gulerødder
1 ræddike (eller majroe, eller coughette)
1 rødløg
2 fed hvidløg
100 – 150 g frosne edamamebønner (kogte, pillede grønne soyabønner)
saft af 1/2 appelsin
2 dl oksebouillon
8 – 10 soltørrede abrikoser
1 håndfuld cashewnødder
knust spidskommen
1 spsk olivenolie
salt og peber

couscous til 2 personer

Skræl persillerod, gulerødder og ræddike og skær i mindre stave.
Skræl rødløg og hvidløg og hak groft.
Skær abrikoserne i små strimler.
Varm olien i en sauterpande og tilsæt rødløg og hvidløg. Efter et par minutter tilsættes rødderne. Lad det sautere et par minutter.
Tilsæt oksebouillon, appelsinsaft, abrikoser og spidskommen.
Retten simrer til rødderne er let møre – der skal stadig være bid i.
Imens kommes edamamebønnerne i en skål for sig og hæld kogende vand over, lad dem trække i 3 min.
Couscous tilbredes som anvist på emballagen.
Rist nødderne i lidt olie på en pande.

Smag grøntsagsretten til med salt og peber, vend edamamebønnerne heri og drys med de ristede nødder.

Serveres med den færdige couscous.
Ønsker man kød til er lammekød velegnet.

(Lea)