8 dl lunken vand
1 spsk salt
25 g gær
Ca. 1 kg mel – en blanding af f.eks. hvedemel, fuldkorns speltmel, mysli, durumhvedemel, evt. mandelmel
Evt. 2 håndfulde valnøddekerner, hasselnøddekerner eller mandler. 2 spsk græskarkerner, hørfrø, sesamfrø eller solsikkekerner til pynt
Opblød gæren i det lunkne vand og saltet i en stor røreskål.
Tilsæt de forskellige typer mel og evt. kerner lidt ad gangen mens der røres ved håndkraft med en kraftig grydeske. Tilsæt så meget mel, at dejen bliver tung at røre men stadig “våd”.
Dæk skålen til med plastfolie og stil i køleskab natten over (8 – 10 timer).
Slå dejen let ned og form bollerne med en halvstor serveringsske og læg på bagepapir på en bageplade.
Drys med græskarkerner, hørfrø, sesamfrø eller solsikkekerner eller en blanding heraf.
Bages midt i ovnen ved 200 grader varmluft i 15 min.
(Lea)