Fynsk brunsviger

6-8 personer

300 g mel
30 g sukker
30 g smør
1/2 tsk salt
50 g gær
2 dl mælk

Remonce

100 g smør
100 g brun farin, gerne mørkt
1 spsk sirup

Smelt smørret, tages af varmen så snart, det er smeltet, tilsæt mælken. Tjek at blandingen er lunken inden gæren, salt og sukker tilsættes. Rør til det er opløst. Tilsæt mel og ælt godt, pas på dejen ikke bliver for tør. Sæt dejen til hævning i 30 minutter.

Rør remoncen sammen.

Rul dejen ud til ca 30 x 30 cm. Smør remonce på. Drys ca 2 spsk brun farin på. Efterhæv i ca 15 minutter.

Bag ved 200 C i ca 15 minutter.

Denne opskrift stammer fra min mor på Fyn. Den anvendes til alle fødselsdage på Fyn og nu også i min familie her i Lyngby. På Fyn skæres den bagte brunsviger ud til kagekone eller kagemand, som pyntes med glasur og slik, når det er børnefødselsdag.

(Jette)