Langtidshævede boller med hel boghvede

16 boller

Ingredienser
10-15 g gær
0,5 l koldt vand
3 tsk. groft salt
2 spsk olie
100 g hel boghvede
100 g durummel
ca 400 g hvedemel

Fremgangsmåde:
Dejen røres med håndmixer eller lignende med dejkroge. Kom vand, gær, salt, olie, hel boghvede og durummel i skålen. Rør det godt sammen. Kom hvedemelen i. Rør godt, dejen skal have konsistens som en god fars.

Dæk skålen og stil den koldt 12-16 timer.

Form med en stor ske 16 boller på en bageplade. Hvis skeen dyppes i varmt vand mellem hver bolle, glider dejen lettere af skeen.  Lad hæve i ca. 30 minutter.

Pensl forsigtigt eller dryp evt. bollerne med lidt olie. Kom bollerne i ovnen ved 225 C, bag i 5 minutter, derefter sænk temperaturen til 200 C og bag i 10 minutter.

(Jette)