Creme Brulée – med smagsvarianter

4-6 personer

1 l piskefløde (evt. laktosefri)
1 vaniljestang
8 æggeblommer
1 1/2 dl sukker
Krydres evt. med en af følgende ingredienser: revet appelsin, kaffe, chili, ladkridspulver el. lign.
Rørsukker til låg

Flæk vaniljestangen, tag kornene ud og kom i fløden, der er hældt i en gryde.
Opvarm fløden til kogepunktet under omrøring, må ikke koge.
Lad gryden stå væk fra varmen i 20 min.
Varm op igen og kom gradvist æggeblommer og sukker og evt. smagsstoffer i under omrøring. Må ikke koge.
Når cremen er tyk, tages den af pladen og hældes i små forme, som bages i vandbad i ovnen 160 grader 30-40 min, eller til cremen er stivnet.
Drys et tyndt lag rørsukker over hver skål og gril dem under en varm grill i 1 min eller brug en creme brulée brænder.
Server straks.

(Mette)