Laks med flødetoppe, rejer og lakserogn

Laks med flødetop 2014-12-31 17.25.01

Til 5-6 personer

2,5 dl fløde – gerne laktosefri, kan erstattes af kalorielette/syrnede mælkeprodukter
150 g rejer
50 g lakserogn
160 g norsk laks
3 skiver kinaradise eller 2 skiver løg
lidt frisk chili
frisk koriander
2 citroner
1,5 – 2 blade husblas
2-3 avocado
12 blinis eller italiensk flute
salt
sukker
mørk balsamico

Til flødetårn:
Læg husblas i blød
Hæld fløde i gryde, der skal muligvis bruges lidt mindre end 2,5 dl
Skær små bitte chilitern ud og læg i fløden – du ved selv hvor stærkt det må være
Skær kinaradiseskiver i små bitte tern og hæld i gryden. Kan erstattes af løg tern.
Pres en halv citron og kom i gryden
Hak 12 rejer groft og kom i gryden
Tilsæt en halv tsk salt og sukker
Kom den bløde husblas i
Opvarm til kogepunktet
Smag til, kom evt. lidt mere salt/sukker/citron/chili i
Hæld på 12 små snapseglas, fordel ‘fyld’ ligeligt i glassene
Stilles koldt og tildækket med plastikfolie

Til balsamico-perler:
Hæld 5 spsk mørk balsamico i en gryde
Tilsæt sukker, ca 3 spsk
Kog ind til den bliver lidt tykkere, køl ned

Servering:
Skær avocadoer i skiver, hæld lidt citronsaft over, og anret 2 skiver på hver tallerken
Opvarm flødeglassene og ‘list’ den stivnede fløde ud på hovedet. Brug evt. ske eller kniv til at få den ud. Hvert tårn stilles ved avocadoskiven.
Skær den norske laks ud i små aflange skiver, 2 til hver tallerken.
Drys rejer og lakserogn rundt om flødetårnene
Læg små balsamico-perler rundt om laksen eller i kanten af hele tallerkenen med en lille teske
Drys frisk koriander over
Server med ristet flutes eller blinis og citron både

(Mette 2014)