Suppe med kalvekød og grøntsager – Zuppa di Piemonte

4 personer

400 g kalveinderlår eller -klump
2 tykke skiver bacon
2 stængler blegselleri
2 spsk olivenolie
2 porrer
1 løg
1 fed hvidløg
2 gulerødder
2 bagekartofler
2 laurbærblade
ca. 1/2 l kalvebouillon
4 blade savoykål eller bladkål
1 bdt bredbladet persille
100 g friskreven parmesanost
salt og peber

Skær kalvekød og baconskiver i blyantstynde strimler af ca. 3 cm længde.
Kom olivenolien i en rummelig gryde eller stor sauterpande, lad den blive varm og rist kødet gyldent.
Rens blegselleri og porrer, skær dem i stykker, ca. 5 cm lange og snit dem i små fine strimler.
Pil løg og hvidløg, skræl kartoflerne – snit det hele i små fine strimler.
Skræl gulerødder og skær dem i små tern.
Kom alle grøntsagerne ned til kødet og lad dem stege med i 2 min.
Tilsæt så kalvebouillon og de 2 laurbærblade.
Lad det hele simre under låg i 30 min – tilsæt evt. lidt mere bouillon og skum suppen undervejs.
Rens imens kålen og snit den i fine strimler.
Efter 30 min kom kålen i suppen og simre videre i 5 min.
Smag suppen til med salt og peber.
Kom hakket persille og reven parmesan i 2 skåle.
Server suppen med persille, reven ost og et godt brød.

(Lea)