Sønderjysk rugbrødslagkage (Brødtorte)

Bunde:
4 æg
175 g sukker
100 g reven rugbrød uden kærner (lidt kærner gør ikke noget)
25 g hvedemel
25 g kartoffelmel
1 spsk kakao
1 tsk hjortetaksalt

Fyld:
2 dl mælk
2 æggeblommer
4 tsk sukker
4 strøgne tsk maizena
1 tsk vanilje
1/4 l piskefløde
Ribsgelé eller andet syrligt gelé/marmelade

Pynt:
Lidt reven mørk chololade

Bunde:
Pisk æggeblommer og sukker lyst og skummende.
Hak/riv rugbrødet. Bland rugbrød, hvedemel, kartoffelmel, kakao og hjortetakssalt i æggemassen.
Pisk æggehviderne og vend dem forsigtigt i dejen.
Fordel dejen i 3 forme til lagkagebunde og bag dem ved 190 grader i 15 – 20 min.
Afkøl bundene et øjeblik, inden du vender dem ud på en bagerist.

Fyld:
Rør æggeblommer med sukker og tilsæt maizena.
Varm mælken til kogepunktet. Kom langsomt mælken i æggemassen under stærk piskning.
Sæt cremen over ilden under stadig omrøring. Når cremen begynder at stivne tag gryden af varmen, men fortsæt med at piske.
Smag til med vanilje.
Pisk fløden stiv. Bland ca halvdelen af flødeskummet i den afkølede creme.
Resten af flødeskummet skal du bruge til at smøre på toppen og siderne af lagkagen.

Læg kagen sammen ved at smøre et lag gelé/marmelade + et lag creme på den 2 nederste bunde. Læg sidste bund på toppen.
Smør flødeskum på toppen og siderne. Drys med reven chokolade.

(Lea – dette er en gammel familieopskrift formidlet videre af min sønderjyske faster)