8 PERSONER
Salat
- 1 lille hokkaidogræskar
- lidt olivenolie
- 100 g frisk baby spinat
- 2 avocado, skåret i tynde skiver
- ¼ rødt spidskål, fintsnittet
- 3 gulerødder, revet med juliennejern
- 1 squash, revet, med juliennejern
- 1 pakke lucernespirer
- salt og friskkværnet peber
- Ca 300 g god røget laks, skåret i mundrette stykker
Pynt
- lidt ristede sesamfrø
- sort lavasalt (eller sorte spiselige frø) til dekoration
- 8 limebåde
Edamame-mos
- 300 g edamamebønner (uden bælg)
- 4 spsk olivenolie
- saft fra 1 lime (eller lidt citronsaft)
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld persille
- 1 håndfuld frisk spinat
- salt og friskkværnet peber
Dressing
- 1 dl olie,
- 1/3 – 1/2 dl limesaft
- lidt salt og peber
Fremgangsmåde
Hokkaido
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Halver hokkaido, skrab kernerne ud og skær de to halve i tynde skiver (ca. 0,5 cm).
Vend hokkaidoskiverne i olie og placer dem på en bageplade med bagepapir. Drys lidt salt over dem.
Bag dem i 25-30 minutter i ovnen.
Edamame-mos
Overhæld edamamebønnerne med kogende vand og lad dem ligge i vandet i 5 minutter. Dræn vandet fra.
Blend edamamebønnerne med resten af ingredienserne i foodprocessoren. Tilsæt lidt vand, hvis massen er for tyk.
Smag til.
Dressing
Ryst alle ingredienserne grundigt sammen.
Buddha-bowl
Anret i 8 skåle, ca på størrelse med en ymerskål.
Kom en lille håndfuld spinat i bunden af skålene.
Skær hokkaidogræskar i mindre stykker, dæk spinaten med dem.
Fordel grønsager og laksen i portioner langs skålens kanter.
Kom en skefuld edamamos på toppen og pynt med lucernespirer, sort salt/frø og ristede sesamfrø.