Æbletærte med marengslåg

Mørdejsbund:
Køb den eller bland:
100 g smør
50 g flormelis
125 g mel
1 æggeblomme

Lad den hvile. Læg den i en springform.

Fyld:
2 æggeblommer
1-2 tsk vaniljesukker
1 bæger creme fraiche (200 g)
1 revet citronskal
1 stor tsk maizenamel
1-3 spsk flormelis (afhænger af æblernes sødme)
3 revne æbler – gerne med skal

Alt blandes og hældes i tærtebunden i springformen.
Bages 20-30 minutter ved ca 200 grader.

Marengs:
2 æggehvider
120 g sukker
1 håndfuld hakkede mandler

2 æggehvider piskes let stive tilsæt sukker lidt efter lidt og pisk helt stive . Blandes med en hakkede mandler. Hældes over tærten og bages ved ca 150-170 grader i 15-30 minutter.
Hold øje med farven.

(Mette)