Til 2 marmeladeglas
500 g blåbær (friske eller frosne)
250 g sukker
2 stang kanel
2 tsk. geleringspulver til marmelade / eller 3 skiver økologisk citron med skal
Skyl bærrene og kom dem i en rummelig gryde.
Fremgangsmåde 1 – med geleringspulver:
Bland geleringspulveret med 2 spsk. sukker og stil det til side.
Kom resten af sukkeret og kanelstængerne i gryden til bærrene og kog blandingen ca. 8 minutter uden låg.
Skum evt. undervejs.
Tag gryden af varmen og drys geleringssukkeret i marmeladen under omrøring.
Kog marmeladen op under omrøring i ca. 1/2 minut.
Fremgangsmåde 2 – med citronskiver:
Kom sukker, kanelstænger og citronskiver ned til bærrene.
Det hele koges uden låg i ca. 15 min. Undervejs kan du evt. mase blåbærrene med et piskeris. Hvis du ønsker en glat marmelade, kan du til slut tage kanelstænger og citronskiver op og blende bærrene
Den færdige marmelade hældes på rengjorte, skoldede glas. Fordel de 2 stænger kanel i hvert glas.
Sæt straks låg på glassene og opbevar marmeladen køligt.
(Lea)