5 stk
1 aubergine
salt
olivenolie
3 – 4 tomater
5 skefulde tomat eller basilikum pesto eller tapanade
150 g revet ost
Dressing:
3 spsk olivenolie
1 lille fed hvidløg
1 dl hakket persille
Skyld og skær auberginen i 1 cm tykke skiver på langs. Drys skiverne med salt, og lad dem stå og trække saft ud i 15 min.
Tør salt og væde af aubergineskiverne.
Pensel skiverne med olie og læg dem i et ildfast fad, der sættes i en 180 grader varm ovn i 10 – 15 min. (indtil aubergineskiverne er blevet bløde)
Tag fadet ud af ovnen og smør aubergineskiverne med pesto/tapanade.
Skær tomaterne i tynde skiver og fordel dem på aubergineskiverne.
Fordel revet ost hen over skiverne.
Sæt i ovn igen ved 180 – 200 grader til osten er smeltet og let gylden.
Rør olivenolie med presset hvidløg og hakket persille, der serveres i en lille skål for sig.
Serveres som forret eller frokostret med hvedebrød til. Eller som tilbehør til en hovedret.
(Lea)