Ingredienser
500 g blandede kerner
(solsikkekerner, græskarkerner, chiafrø, hørfrø, skårne rugkerner*)
2, 5 dl øl, gerne alkoholfri
2 dl kefir eller yoghurt
1 spsk honning
3 tsk salt
10 g gær
325-350 g rugmel
1,5 dl vand, evt. kogende*
* hvis du bruger rugkerner, skal de lægges i blød i de 1,5 dl kogende vand i 1/2 time-3/4 time
Bland øl og kefir, og opløs gæren i blandingen. Tilsæt alle andre ingredienser undtagen mel, og rør sammen.
Tilsæt mel og rør godt igennem med en håndmixer.
Sæt i en-to smurte forme, og lad stå natten over på køl. Tag dejen ud ca 1/2-1time før bagning. Bag ved 170 grader varm luft 1,25-1,5 time. Vend det ud på en bagerst efter 15 minutter ude af ovnen.
(Mette)